#502 nihonbashi kayabacho 1-6-3
chuo-ku tokyo 103-0025

+ 81 3 6264 9980

info@tezzonishizawa.com

SHIRO
SHIRO

This is a renovation project of the cosmetics and lifestyle brand SHIRO’s store at Stellaplace in Sapporo. While this store faces a busy street directly connected to a train station, it was difficult to get people passing by in a hurry to look inside the store because the street was very wide. Our idea was to hang a display shelf elongated in a direction parallel to the street to divide the space into the front and back sections and reduce the spatial depth, and the front section was scaled down to increase a sense of intimacy. Customers enter the store and see other customers’ feet under the hanging shelf, and as a result, they are naturally lured inside and walk around the store.

スキンケア、フレグランス、メイクアップ、ライフスタイル製品などを扱うブランドの札幌ステラプレイス店改装プロジェクト。この店舗区画は鉄道駅と直結した人通りの多い通路に面しているが、奥行きが深く、せわしなく行き交う人々からは店舗の奥まで注意を向けさせることは難しいものであった。そこで、ハイライトとなるプロダクトを陳列する横長の棚什器を、区画を前後に分節するように天井から吊ることで奥行きを一旦間引き、表からはより親密なスケール感になるようにダウンサイズした。入店した客は、吊り棚の下から奥にいる客の足元をみることになり、その結果、誘われるようにして店内を回遊することになる。

  • Date

    2019.09
  • Usage

    Commercial
  • Location

    Hokkaido, Japan
  • Client

    SHIRO CO., LTD.
  • Total floor area

    96 sqm
  • Detail design period

    2019.022019.09
  • Construction period

    2019.082019.09
  • Basic design

    • Structural design

      TECTONICA INC.
  • Design Supervison

    • Lighting consultant

      hmmm
  • Collaboration

    • Construction

      • TANSEISHA Co., Ltd.
      • SANKYO TATEGU KOGYO INC.

Photo.

CoverTezzo Nishizawa Architects
  • 1–6Tezzo Nishizawa Architects